pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Pomurska seniorska regijska razstava
sreda, 10.1.2018
         


Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Murski Soboti je pripravila regijsko likovno tematsko razstavo pod naslovom »Velika črta«. Otvoritev razstave je bila 9. januarja zvečer v razstavnih prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti, na njej pa svoja dela (slike in fotografijo) tokrat razstavlja 22 odraslih (predvsem seniork in seniorjev) ustvarjalk in ustvarjalcev s področja Prlekije in Prekmurja: Jožefa Benko, Ernest Barnsberger, Jožef Bratuš, Jožef Hari, Marjan Hribar, Marjana Kmet, Danila Krpič, Ivanka Lehner, Marija Magdič, Marija Makovecki, Leopold Methans, Tatjana Mijatović, Cvetka Pišek, Vinko Prislan, Alenka Regoršek, Alojzij Rous, Marija Skledar, Dana Štrucelj, Elizabeta Tibaut, Metka Tropenauer, Edita Vodan Šoštarič in Slavica Zver.

V okviru razpisa JSKD Slovenije za 6. državno tematsko razstavo »Velika črta«, ki bo po napovedih 21. junija letos odprta v Velenju, so bile lansko leto pripravljene nekatere likovne delavnice, kjer so sodelujoči ustvarjali na razpisano temo. Lahko pa so se prijavili na razpis posamezniki tudi individualno. Izbrana tema »Velika črta« je bila ponujena kot izziv, ki je lahko ustvarjalkam in ustvarjalcem razširil njihovo likovno in miselno obzorje ter jih spodbudil k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja. Izmed razstavljenih del na tokratni pomurski regijski razstavi bo državni selektor, ki si jo bo tudi ogledal, izbral dela za državno razstavo na tokrat razpisano temo »Velika črta«.

Ustvarjalke in ustvarjalce ter ostalo občinstvo je na otvoritvi pozdravil ter sodelujočim na razstavi razdelil pisna priznanja Geza Kišfalvi iz Območne izpostave JSKD Murska Sobota, o razstavi je govoril umetnostni zgodovinar mag. Franc Obal, ki je zapisal oceno tudi v spremljajoči katalog, a otvoritev je z igranjem na cimbale popestril virtuoz Andy Sobočan.

Geza Kišfalvi (levo) in mag. Franc Obal.

»Tablica« (akril in kreda na platnu) Danile Krpič.

Virtuoz – cimbalist Andy Sobočan.

»Pogled« (akril na platnu) Metke Tropenauer.

Pogovor o razstavi.

Filip Matko Ficko


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSaveSaveSave
Društvo upokojencev Radenci

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Sledi: Ob čaju o kuhanju in peki
Prve letošnje »Sledi« v DOSOR-ju.
torek, 9.1.2018
 
  Sledi: Ob čaju o kuhanju in peki
Prve letošnje »Sledi« v DOSOR-ju.
torek, 9.1.2018
 
  Na Hotizi pravljična dežela lučk
Pravljična dežela, ki jo obiskovalci hodijo občudovat od blizu in daleč.
petek, 5.1.2018
 
 
 
 


 
Save Save