pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Peta sezona DOSOR-jeve Bukvarne
ponedeljek, 6.11.2017
         

Že leta 2013 so si zaposleni v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, zastavili program »DOSOR-jeva Bukvarna« kot del obveznega izobraževanja zaposlenih, ki se zaključi s skupinskim ali osebnim vodenim razgovorom (z evalvatorjem) o vsebini prebrane knjige, s poudarkom na možnih aplikacijah na delovnem mestu posameznega zaposlenega.

Kot pravi direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser: »Namen projekta je, da z branjem istih knjig vzpostavimo delovno okolje, kjer se sprejemajo in uporabljajo podobne metode, vrednote in vzorci delovanja, ki so v prid in korist starejših. S tem se lahko doseže cilj: prevzem odgovornosti sodelavcev za samoizobraževanje, osebno rast in samospoštovanje, kot tudi boljše razumevanje in vpogled v dnevne situacije in probleme pri delu (starost, demenca, bolezenska stanja, psihologija bolnika, smrt, medsebojni odnosi, komunikacija… in življenjske »modrosti«).

Tako vsak izmed zaposlenih prebere v sezoni dvanajstih mesecev najmanj dve knjigi s seznama, ki je dogovorjen na začetku sezone (za sezono 2017/2018 so naslovi: »Stari kralj v izgnanstvu« Arno Geiger, »Psihologija telesnega bolnika in njegove okolice« Zlatica Rakovec Felser, »Lepota let« Ashton Applewhite, »Stara mana v koprivah« Aurelie Valognes, »Tu je bila Britt Marie« Fredrik Backman, »Skrivni dnevnik Henrika Groena starega 83 let in ¼« Henrik Groen, »Delo s teboj me ubija« Katherine Crowley in Kathi Elster, »Štirje dogovori« Don Miguel Ruiz, »Zid molka« Astrid van Hulsen ter »Adijo, grem domov« Neva Železnik).

Evalvacija je ključni del projekta, ki zagotovi osebni stik s sodelavcem, prenos informacij in okrepi pripadnost timu. Zato je potrebno razgovor skrbno načrtovati, ga tankočutno izvesti, zabeležiti ideje in izboljšave, ki so se razvile med pogovorom ter le-te realizirati ali prenesti na ustrezno mesto. Evalvacijo je možno izvesti tudi skupinsko.

»DOSOR-jevo Bukvarno« je direktorica Mateja Hauser predstavila na konferenci »S knjigami in filmi do znanosti in etike: boljše poznavanje staranja za vse generacije«, ki je bila v Ljubljani 23. oktobra letos, že leta 2014 pa je Pomurska gospodarska zbornica »DOSOR-jevo Bukvarno« nagradila z bronastim priznanjem za inovacijo.


Knjige za »DOSOR-jevo Bukvarno« 2017 / 2018

Direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser

Najmirnejši kotiček za branje je v domski knjižnici

S knjigo v roki tudi na vsakdanjem sprehodu

Med malico na delovnem mestu še nekaj duševne hrane


Filip Matko Ficko


Upokojitev in pokojnine 2017 - informacije

Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

SaveSaveSaveSaveSaveSave
Društvo upokojencev Radenci

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Gorsko drevesce v ravnici
Gorsko drevesce iz zahodnega dela Slovenije bo raslo v severovzhodni ravnici naše domovine.
ponedeljek, 23.10.2017
 
  Sprostite se ob glasbi
Pobudnica in organizatorka je Suzana Divjak.
ponedeljek, 16.10.2017
 
  Radenci: Oko besede 2017
Letos so dnevi »Oko besede« bili namenjeni spominu na pesnika Kajetana Koviča.
ponedeljek, 25.9.2017
 
  V DOSOR-ju tudi KUD Budinci
Folklorno obarvan ponedeljkov večer.
torek, 19.9.2017
 
 
 
 


 
Save Save